Cellenbeton

Wat is cellenbeton? 

Cellenbeton is een natuurlijk product, het heeft meerdere benamingen zoals ytong blokken of gasbeton blokken. Cellenbeton wordt gemaakt van kalk, zand en water. De productie zorgt ervoor dat er versteende luchtbellen in de blokken zitten, het gevolg hiervan is dat cellenbeton blokken erg licht van gewicht zijn. Cellenbeton kent veel toepassingen, het is geschikt voor het maken van wanden, renovaties, nieuwbouw of voor utiliteitsbouw ondanks het lichte gewicht hebben cellenbeton toch geluidsisolerende eigenschappen en steenachtige eigenschappen. Door de sterke eigenschappen van cellenbeton is het een veel voorkomend bouwmateriaal. 

 

Afmetingen  

Voordeligbouwen biedt een ruim assortiment cellenbeton-producten en de blokken zijn in verschillende maten te verkrijgen. De blokken variëren in de dikte tussen de 5 en 15 centimeter, in de hoogte tussen de 20 en 40 centimeter en in de breedte tussen 50 en 60 centimeter. Ook is het mogelijk blokken van 10 centimeter dik te gebruiken voor een dragende wand, vraag hiervoor altijd naar de mogelijkheden en advies bij een bouwkundige. Een scheidingswand wordt vaak gemaakt van cellenbeton blokken omdat de blokken een groot formaat hebben en makkelijk te verweken zijn. 

  

Voordelen van cellenbeton 

Goede isolatie 

Cellenbetonblokken hebben een sterk isolerend vermogen, dit komt doordat de cellenbetonblokken met lucht gevuld zijn. Cellenbeton is dus warmte-isolerend en heeft daarnaast ook geluiddempende eigenschappen en is ook goed voor geluidsisolatie. 

Brand veilig 

Cellenbeton blokken zijn ontbrandbaar en brandwerend. Cellenbeton kan daarbij dan ook een belangrijke bijdrage spelen aan de brandveiligheid van constructies. Het ontwikkelt geen giftige dampen en is ongevoelig aan temperatuur invloeden, dit maakt het een brandveilig product. 

Makkelijk teverwerken 

Cellenbeton toepassen is makkelijker dan het lijkt, door het lichte gewicht en de grote omvang van de blokken kun je snel en gemakkelijk een wand plaatsen. 

Duurzaam 

Cellenbeton ook wel 'ytong cellenbeton' genoemd hebben goede thermische eigenschappen, ze zijn goed voor geluidsisolatie, maar ook de goede brandwerendheid is een sterke eigenschap van cellenbeton. Cellenbeton of ytong blokken zijn daarom dus erg duurzaam. 

Steenachtige eigenschappen 

Nadat de massa uit de vorm is genomen, wordt ze in het gewenste producttype gesneden; blokken, lateien, gewapende platen. Hierna wordt het product in een autoclaaf versteend bij een temperatuur van ongeveer 187 °C en een stoomdruk van 11 atmosfeer. Na deze behandelingen krijgt het materiaal zijn definitieve eigenschappen. 

Lichtgewicht cellenbeton 

Cellenbeton blokken zitten vol met kleine gesloten luchtbelletjes die ontstaan bij de productie van de blokken, de cellen in een blok zorgen voor het lichte gewicht van de gipsblokken. Het is dus een lichtgewicht bouwmateriaal. 

Hoe en wanneer verwerken 

Cellenbeton producten zijn multifunctioneel inzetbaar, cellenbeton wordt vaak gebruikt om binnenwanden, scheidingswanden en binnen spouwmuren te maken. Ook is het mogelijk de blokken buiten te verlijmen, dit omdat de blokken weerbestendig zijn en niet kunnen verzepen of oplossen bij vorst of regen. Voor het verlijmen van cellenbeton kun u de blokkenlijm gebruiken deze is geschikt voor zowel het verlijmen van cellenbeton en kalkzandsteen. Voor behoudt van de blokken is aangeraden bijvoorbeeld een buitenmuur een behandeling krijgt. 

  

Veel gestelde vragen over cellenbeton 

Is cellenbeton alleen te gebruiken voor niet dragende wanden? 

Wil je een niet dragende binnen muur maken of dragende muren maken van cellenbeton producten? Dat kan, cellenbetonblokken worden veel gebruikt voor een wand in een woning of badkamer, hierbij gaat het vaak om niet dragende wanden en heeft de muur geen draag functie, mocht dit wel het geval zijn kies dan voor een blok van minimaal 10 centimeter, vraag hiervoor altijd naar de mogelijkheden en advies bij een bouwkundige, wat er mogelijk is en/of er in de situatie überhaupt cellenbeton gebruikt kan worden, anders kunt u er voor kiezen een wanden te maken van bijvoorbeeld beton producten of kalkzandsteen producten. 

 

Is cellenbeton een milieuvriendelijk product? 

Het een uiterst milieuvriendelijk bouwmateriaal. Bovendien kan het afval dat overblijft na de productie van cellenbeton opnieuw gebruikt worden voor vulmateriaal en toeslagmateriaal in schuimbeton en mortel. Naast cellenbeton is ook kalkzandsteen een milieuvriendelijk product. 

  

Kan je cellenbeton gebruiken voor buitenmuren? 

Cellenbeton is een product wat veel gebruikt wordt voor binnenwanden, maar het is ook te gebruiken voor dragende constructies, vraag hiervoor altijd naar de mogelijkheden en advies bij een bouwkundige, wat er mogelijk is en/of er in de situatie überhaupt cellenbeton gebruikt kan worden. Maar het is zeker je kunt het zeker toepassen voor buiten, gasbeton is namelijk waterbestendig, gasbeton zal niet verschimmelen of verzepen, vocht en vors hebben geen invloed op de gasbeton lijmblokken. 

  

Waar wordt cellenbeton van gemaakt?

Gipsblokken worden gemaakt van kalk, zand en water dit mengsel wordt in de gewenste vorm geperst en zo ontstaan de gipsblokken, Door een chemische reactie  van bijvoorbeeld het aluminium met het calciumhydroxide wordt er waterstofgas gevormd, dat in het verhardende materiaal gasbellen vormt. 

  

Cellenbeton kopen bij voordeligbouwen.com 

Ons assortiment bevat de juiste cellen beton 'ytong blokken' producten voor elke klus, klik hier om ons gehele assortiment te bekijken. Bent u op zoek naar beton, kalkzandsteen of metselstenen klik dan hier om ook andere producten te bekijken. Heeft u vragen over een product of uw bestelling dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen, we helpen u graag met uw vraag bij het kopen van cellenbetonblokken. Profiteer van onze scherpe prijs van onze producten en de snelle levering. 

Telefonisch bereikbaar op +31 645523782 

Of bereikbaar via mail: [email protected]