Gasbeton kopen

Cellenbeton / Gasbeton

 

Wat is Gasbeton

Gasbeton (ook wel cellenbeton of schuimbeton genoemd) is een natuurlijk product, het heeft meerdere benamingen zoals ytong blokken of cellenbeton blokken. Gas beton wordt gemaakt van kalk, zand en water. De productie zorgt ervoor dat er versteende luchtbellen in de blokken zitten, het gevolg hiervan is dat de blokken erg licht van gewicht zijn. Cellenbeton producten kennen veel toepassingen, het is geschikt voor het maken van wanden, renovaties, nieuwbouw of voor utiliteitsbouw ondanks het lichte gewicht hebben gasbeton toch geluidsisolerende eigenschappen en steenachtige eigenschappen. Door de sterke eigenschappen van cellenbeton is het een veel voorkomend bouwmateriaal.

 

Voordelen Gasbeton (cellenbeton)

Goede isolatie

Gasbetonblokken hebben een sterk isolerend vermogen, dit komt doordat de cellenbetonblokken met lucht gevuld zijn. Gasbeton is dus warmte-isolerend en heeft daarnaast ook geluiddempende eigenschappen en is ook goed voor geluidsisolatie.

Brand veilig

Gasbetonblokken zijn ontbrandbaar en brandwerend. Gasbeton kan daarbij dan ook een belangrijke bijdrage hebben aan de brandveiligheid van constructies. Het ontwikkelt geen giftige dampen en is ongevoelig aan temperatuur invloeden, dit maakt het een brandveilig product.

Makkelijk te verwerken

Cellenbeton toepassen is makkelijker dan het lijkt, door het lichte gewicht en de grote omvang van de blokken kun je snel en gemakkelijk een wand plaatsen. Denk hierbij aan binnenwanden en buitenwanden (bijvoorbeeld scheidingswanden).

Duurzaam

Gasbeton ook wel 'ytong cellenbeton' genoemd hebben goede thermische eigenschappen, ze zijn goed voor geluidsisolatie, maar ook de goede brandwerendheid is een sterke eigenschap. Gasbeton blokken zijn daarom dus erg duurzaam.

Steenachtige eigenschappen

Nadat de massa uit de vorm is genomen, wordt ze in het gewenste producttype gesneden; blokken, lateien, gewapende platen. Hierna wordt het product in een autoclaaf versteend bij een temperatuur van ongeveer 187 °C en een stoomdruk van 11 atmosfeer. Na deze behandelingen krijgt het materiaal zijn definitieve eigenschappen. Dragende muren en dragende constructies kunnen ook uitgevoerd worden met gasbeton maar laat dit voor de tijd altijd beoordelen door een constructeur, die zal beoordelen wat er mogelijk is en welke producten wel en niet nodig zijn.

Lichtgewicht cellenbeton

Gasbetonblokken zitten vol met kleine gesloten luchtbelletjes die ontstaan bij de productie van de blokken, de cellen in een blok zorgen voor het lichte gewicht van de gipsblokken. Dit is ook waar de naam gasbeton vandaan komt, alle cellen worden gevuld met stilstaande lucht. Hierdoor beschikt gasbeton over verschillende eigenschappen.

 

Cekafix

Hoe en wanneer verwerken?

Gasbeton producten zijn multifunctioneel inzetbaar, gasbeton wordt vaak gebruikt om binnenwanden, scheidingswanden en binnen spouwmuren te maken. Ook is het mogelijk de blokken buiten te verlijmen, dit omdat de blokken weerbestendig zijn en niet kunnen verzepen of oplossen bij vorst of regen. Voor het verlijmen van gasbeton kun u deCEKA-FIX Combi-lijm gebruiken deze is geschikt voor zowel het verlijmen van gasbeton en kalkzandsteen. Voor het behoudt van een buitenmuur adviseren wij om de muur een nabehandeling te geven.

Gasbeton kopen bij voordeligbouwen.com

Ons assortiment bevat de juiste gasbeton 'ytong blokken' producten voor elke klus, klik hier om ons gehele assortiment te bekijken. Bent u op zoek naar beton, kalkzandsteen of metselstenen klik dan hier om ook andere producten te bekijken. Heeft u vragen over een product of uw bestelling dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen, we helpen u graag met uw vraag bij het kopen van gasbetonblokken. Wij bieden een ruim assortiment aan dus profiteer van onze scherpe prijs van onze producten en de snelle levering.

Telefonisch bereikbaar op +31640917992 

Of bereikbaar via mail: [email protected]