Vellingblokken

Kalkzandsteen Vellingblokken kunnen per e-mail of telefonisch worden besteld. Het is ook mogelijk om een offerte aanvraag te doen per e-mail. Kalkzandsteen Vellingblokken kunnen mits voorradig worden geleverd binnen 1-7 werkdagen tegen een vast tarief van €159,99.  Hieronder is een prijslijst te vinden (genoemde bedragen zijn inclusief BTW).

Kalkzandsteen Vellingblok 437x100x198mm CS20Besteleenheid per 90 stuksPrijs per stuk €3,07
   
Kalkzandsteen Vellingblok 297x120x198mm CS20Besteleenheid per 105 stuksPrijs per stuk €2,50
   
Kalkzandsteen Vellingblok 297x150x198mm CS20Besteleenheid per 90 stuksPrijs per stuk €3,23
   
Kalkzandsteen Vellingblok 297x214x148mm CS20
Besteleenheid per 84 stuksPrijs per stuk €3,39
   
Kalkzandsteen Vellingblok 297x150x148mm CS20
Besteleenheid per 126 stuksPrijs per stuk €2,39
   
Kalkzandsteen Vellingblok 297x214x98mm CS20
Besteleenheid per 120 stuksPrijs per stuk €2,37
   
CEKA FIX -Kalkzandsteen lijm 25kg
Besteleenheid per zakPrijs per zak €26,99

Het gebruiken van kalkzandsteen vellingblokken

Een vellingblok wordt gekenmerkt door een schuine vellingkant bovenop de blokken. Verder hebben vellingblokken bouwtechnisch vele voordelen

Vellingblokken worden gebruikt voor het verlijmen van onder andere wandconstructies en ook binnenspouwbladen. Ook is het mogelijk vellingblokken te gebruiken bij de bouw van een garage, en het maken van scheidingswanden en bergingen. Al met al zijn vellingblokken een breed inzetbaar product wat voor veel verschillende soorten klussen gebruikt kan worden

Vellingblokken worden in de nieuwbouw gebruikt bij het bouwen van onder andere woningen, showrooms bedrijfshallen. Vellingblokken kunnen ten opzichte van lijmblokken wel gebruikt worden voor tweezijdig zichtwerk, de vellingblokken hebben geen verdere afwerking nodig. vellingblokken zijn geschikt voor het maken van zowel dragende als niet dragende wanden.

 

Afmetingen kalkzandsteen vellingblokken

Kalkzandsteen vellingblokken zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen en formaten, de meest voorkomende afmeting is 437x v100 198 mm. vellingblokken zijn te verkrijgen in de meest voorkomende muurdiktes 150mm, 120mm en 100mm en 69mm.

Bent u toch op zoek naar blokken voor muurdiktes dikker dan 150mm? Neem dan eens een kijkje bij metselblokken. Op deze pagina zijn blokken van andere formaten te vinden (het gaat hier dan om metselblokken en niet om lijmblokken). Deze dienen anders verwerkt te worden.

Vellingblokken zijn rechthoekige blokken met een schuine vellingkant. Deze blokken hebben warmte accumulerend vermogen en een kalkzandsteen vellingblok is snel te lijmen en dus te verwerken.

Hoe verwerk ik een kalkzandsteen vellingblok?

Vellingblokken dienen eerst te worden verlijmd. Doordat de lijmvoegen maar 2mm zijn is het niet nodig om de vellingblokken nog te voegen.

Ook de schuine kant van (een groot voordeel van een kalkzandsteen vellingblok) het blok zorgt er voor dat er afwerking meer nodig is. De blokken kunnen na het verwerken dus direct worden gesausd of gespoten.

Kan ik kalkzandsteen lijmen bij vorst?

Het verlijmen van kalkzandstenen kan gedaan worden bij lichte vors tot -3°C. Zorg ervoor dat je wintermortel gebruikt en volg de instructies die op de verpakking beschreven staan.

Denk bij het aanmaken van de lijmmortel aan de verwerkingstijd, maak dus niet te veel aan om bevriezing van lijmmortel te voorkomen.

Mengen van lijmmortel mag niet met agressief grondwater gedaan worden maar enkel met zuiver water. Grondwater bevat veel zouten en dit zorgt voor witte kalk uitbloei op het lijm/metsel werk. Klik hier om online lijm producten te bestellen

Wat kosten vellingblokken per m2

De kosten van het verwerken van kalkzandsteen per m2 kunnen erg verschillen. Vellingblokken zijn bijvoorbeeld duurder dan kalkzandsteen lijmblokken, dit komt omdat hier een schuine afwerkkant aan zit.

Een blok wat bijvoorbeeld een druksterkte van CS12 bevat zal ook een stuk voordeliger zijn dan een blok met een druksterkte van CS20

Bij de producten staan specificaties aangegeven hier kunt u precies zien hoeveel stuks er in een m2 gaan en wat de kosten per m2 zijn. Bekijk de tabel hieronder om te kijken wat kalkzandsteen vellingblokken per m2 kosten.

Vellingblokken per m2 worden ook goedkoper indien ze niet op pallet/pallets worden geleverd

Voordelen werken met vellingblokken

Geschikt voor zichtwerk

Door de schuine kant rondom de vellingblokken is het niet nodig om de vellingblokken verder af te werken, de blokken zijn zeer geschikt voor zichtwerk.

hoge brandwerendheid

Kalkzandsteen is een ontbrandbaar materiaal, kalkzandsteen kan daarbij dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de brandveiligheid van constructies.

Lage afwerkkosten

Kalkzandsteen heeft een glad oppervlak en kan daarom al met een dunne stuclaag netjes worden afgewerkt. Vellingblokken hoeven helemaal niet afgewerkt te worden bij een binnenmuur.

Hoge geluidsisolatie

Het massieve karakter maakt kalkzandsteen tot een bouwmateriaal met uitstekende geluidswerende eigenschappen tegen geluiden van binnen en buiten. Een vellingblok is verkrijgbaar in verschillende diktes.

Hoge druksterkte

De sterkte van kalkzandsteen maakt het geschikt voor veel dragende constructieve toepassingen in o.a. vrijstaande huizen. Kalkzandsteen is te verkrijgen in druksterktes tot wel CS44.

Kalkzandsteen wordt toegepast in de funderingen, in woning scheidende muren, in spouwmuren en scheidingswanden.

Hoge verwerkingssnelheid

Een vellingblok heeft een hogere verwerkingssnelheid dan metselstenen of metselblokken.

Ook is het lijmen van een kalkzandsteen vellingblok niet seizoensgebonden, daarin tegen is metselen met metselstenen of metselblokken dat wel.

Vellingblokken kopen bij voordeligbouwen.com

Ons assortiment bevat de juiste kalkzandsteen vellingblokken en benodigdheden voor elke klus, klik hier om ons gehele assortiment te bekijken. Bent u op zoek naar beton, cellenbeton of metselstenen klik dan hier om ook andere producten te bekijken.

Heeft u vragen over een product of uw bestelling dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen, wij helpen u graag met uw vraag bij het kopen van kalkzandsteen of andere bouwmaterialen. Bestellen kan snel en makkelijk online, wij garanderen een snelle levering van 1-7 werkdagen

Telefonisch bereikbaar op

+31 645523782

Bereikbaar via ons e mailadres mail:

[email protected]