Kalkzandsteen lijmblokken

Kalkzandsteen Lijmblokken kunnen per e-mail of telefonisch worden besteld. Het is ook mogelijk om een offerte aanvraag te doen per e-mail. Kalkzandsteen Lijmblokken kunnen mits voorradig worden geleverd binnen 1-7 werkdagen tegen een vast tarief van €159,99. Hieronder is een prijslijst te vinden (genoemde bedragen zijn inclusief BTW).

Kalkzandsteen lijmblok 437x100x198mm CS20Besteleenheid per 180 stuks (Zonder pallet)Prijs per stuk €2,05
   
Kalkzandsteen lijmblok 297x120x198mm CS20
Besteleenheid per 105 stuks Prijs per stuk €2,23
   
Kalkzandsteen lijmblok 297x150x198mm CS20Besteleenheid per 90 stuksPrijs per stuk €2,69
   
Kalkzandsteen lijmblok 297x150x148mm CS20Besteleenheid per 126 stuks (zonder pallet)Prijs per stuk €1,97
   
Kalkzandsteen lijmblok 297x214x98mm Besteleenheid 120 stuks Prijs per stuk €1,86
   
Kalkzandsteen lijmblok 297x214x148mm Besteleenheid 84 stuksPrijs per stuk €2,84
   
CEKA FIX -Kalkzandsteen lijm 25kg Besteleenheid per zak Prijs per zak €26,99

Lijmblokken worden veel gebruikt voor binnenwanden. Kalkzandsteen lijmblokken kunnen afgewerkt worden met bijvoorbeeld een dunne stuclaag. Maar dat is niet alles, ook dragende en niet-dragende binnenspouwbladen en wandconstructies worden veel gemaakt van lijm blokken. Het is dus een breed inzetbaar product waarbij de mogelijkheden uit een lopen en het dus voor veel klussen gebruikt kan worden.

Het gebruiken van kalkzandsteen lijmblokken

 

Afmetingen kalkzandsteen lijmblokken

Kalkzandsteen lijmblokken zijn te verkrijgen in veel verschillende formaten en afmetingen, de meest voorkomende afmeting is 437x100x198mm. Lijmblokken zijn te verkrijgen in de meest voorkomende muurdiktes, namelijk 100mm 120mm en 150mm. Ben je toch opzoek naar blokken geschikt zijn voor dikkere muurdiktes dan 150mm? kijk dan bij kalkzandsteen metselblokkenHier hebben wij blokken van andere formaten (Let hierbij wel op dat het gaat om metselblokken en niet om lijmblokken). Deze dienen anders verwerkt te worden. Lijmblokken zijn rechthoekige blokken met een warmtaccumulerend vermogen die snel te lijmen en te verwerken zijn.

 

Hoe verwerk ik kalkzandsteen lijmblokken?

Een lijmblok kunt u gelijk verwerken. Zoals de naam het al aangeeft zijn ze bedoeld om te verlijmen en niet te metselen. Lijmen van kalkzandsteen lijmblokken doe je met de kalkzandsteen blokkenlijm. Maak de blokkenlijm aan volgens de instructies zoals die op de verpakking aangegeven staan. Doordat de lijmblokken de goede randprofilering hebben is er slechts een dunne afwerklaag nodig.

Kan ik kalkzandsteen lijmen bij vorst?

Het verlijmen van kalkzandstenen kan gedaan worden bij lichte vors tot -3°C. Zorg ervoor dat je wintermortel gebruikt en volg de instructies die op de verpakking beschreven staan. Denk bij het aanmaken van de lijmmortel aan de verwerkingstijd, maak dus niet te veel aan om bevriezing van lijmmortel te voorkomen. Mengen van lijmmortel mag niet met agressief grondwater gedaan worden maar enkel met zuiver water. Grondwater bevat veel zouten en dit zorgt voor witte kalk uitbloei op het lijm/metsel werk. Klik hier om online lijm producten te bestellen

Wat kosten kalkzandsteen lijmblokken per m2

 

De kosten van het verwerken van kalkzandsteen per m2 kunnen erg verschillen. Een vellingblok is bijvoorbeeld duurder dan een lijmblok, dit komt omdat hier een schuine afwerkkant aan zit. Of een blok wat een druksterkte van cs12 bevat zal in tegenstelling tot een blok met cs20 een stuk voordeliger zijn. Bij de producten staan specificaties aangegeven hier kunt u precies zien hoeveel stuks er in een m2 gaan en wat de kosten per m2 zijn. 

Kalkzandsteen lijmblokken

 

Voordelen kalkzandsteen lijmblokken

Hoge brandwerendheid

Kalkzandsteen is een ontbrandbaar materiaal, kalkzandsteen kan daarbij dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de brandveiligheid van constructies.

Lage afwerkkosten

Kalkzandsteen heeft een glad oppervlak en kan daarom al met een dunne stuclaag netjes worden afgewerkt. Vellingblokken hoeven helemaal niet afgewerkt te worden bij een binnenmuur.

Hoge geluidsisolatie

Het massieve karakter maakt kalkzandsteen tot een bouwmateriaal met uitstekende geluidswerende eigenschappen tegen geluiden van binnen en buiten. Een lijmblok is verkrijgbaar in verschillende diktes.

Hoge druksterkte

De sterkte van kalkzandsteen maakt het geschikt voor veel dragende constructieve toepassingen in o.a. vrijstaande huizen. Kalkzandsteen is te verkrijgen in druksterktes tot wel CS44. Kalkzandsteen wordt toegepast in de funderingen, in woning scheidende muren, in spouwmuren en scheidingswanden.

Hoge verwerkingssnelheid

Kalkzandsteen lijmblokken hebben een hogere verwerkingssnelheid dan kalkzandsteen metselstenen of metselblokken. Ook is het lijmen van kalkzandsteen lijmblokken niet seizoensgebonden, daarin tegen is metselen met metselstenen of metselblokken dat wel.

Veel gestelde vragen

Waarvoor gebruik ik een lijmblok?

Lijmblokken kunnen gebruikt worden voor zowel dragende als niet dragende wanden, maar ook dragende binnenspouwbladen en wandconstructies van woningen of andere grote projecten. De opties zijn enorm uiteenlopend voor de toepassing van een lijmblok.

Ons assortiment

Het assortiment dat Voordeligbouwen.com aanbied is erg ruim en bied de juiste producten voor elke klus. Wij hebben de volgende soorten blokken, lijmblokken, vellingblokken, metselblokken ,metselstenen en diverse lijmsoorten voor het lijmwerk.

 

Is kalkzandsteen milieu vriendelijk?

De zandige kalksteen is uitsluitend gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Kalkzandsteen kan na gebruik weer dienen als basis voor de fabricatie van nieuwe productie, de kalk en zand kan dus na de levensduur van het bouwwerk weer hergebruikt worden. De kalkzandsteen zal zowel nu als in de toekomst ruim voorradig blijven.

 

Hoe maak ik lijmmortel aan?

Lijmmortel wordt geleverd in zakken van 25 kilo. Allereerst begin je met het mengen van de inhoud van de zak samen met ongeveer 6 liter water. Meng dit ongeveer 5 minuten goed door, dit is erg belangrijk voor het hechten van het water in de mortel aan de cementdeeltjes. Zorg dat je het geheel goed mengt tot een klont vrije massa. Houdt goed rekening met de verwerkingstijd van de lijmmortel. Lees dus voor het gebruik de gebruiksinstructie.

Kalkzandsteen lijmblokken kopen bij voordeligbouwen.com

Kalkzandsteen kopen bij voordeligbouwen.com

Ons assortiment bevat de juiste kalkzandsteen lijmblokken en producten voor elke klus, klik hier om ons gehele assortiment te bekijken. Bent u op zoek naar beton, cellenbeton of metselstenen klik dan hier om ook andere producten te bekijken. Heeft u vragen over een product of uw bestelling dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen, wij helpen u graag met uw vraag bij het kopen van kalkzandsteen. Bestellen kan snel en makkelijk online, de levertijd bedraagt 1-7 werkdagen.

Telefonisch bereikbaar op

+31 645523782

Bereikbaar via mail:

[email protected]