Betonblokken

Wat zijn betonblokken

Betonblokken worden gemaakt van gegoten beton. Het verzwaren van de blokken gebeurt door het toevoegen van zand en fijn grind. Lichtgewichtblokken kunnen ook gemaakt worden, dit zij namelijk cellenbeton blokken.

Betonblokken kunnen met een of meer holten uitgevoerd worden om gewicht te besparen of isolatie te verbeteren. Het gebruik van blokken vergemakkelijkt het metselen in bijvoorbeeld halfsteensverband. Vaak hebben betonblokken een kern met in het midden van het blok 2 of 3 gaten (holle betonblokken), hier voor zijn een paar redenen. Allereerst kan het gedaan worden voor het verminderen van het gewicht van het blok als dat nodig is, daarnaast wordt het gebruikt ook om wapeningsstaven of stalen staven door de muur te steken om de dragende muur te versterken, dit wordt gedaan met holle betonblokken.

Afmetingen en druksterkte betonblokken

Voordeligbouwen bied verschillende formaten betonblokken en betonstenen aan, zo kunnen wij voor elk project de juiste betonblokken of beton stenen leveren. Klik hier om alle formaten te bekijken. De betonblokken die voordeligbouwen aanbied verschillen in druksterkte, kijk daarom goed welke dat u nodig heeft. De betonblokken zijn 15 of 20 N/mm2 en de betonstenen zijn 12 N/mm2.

 

Betonblokken te verkrijgen in eerste en tweede keus

Wij bieden zowel eerste als tweede keus betonblokken aan. Hiertussen zitten een paar verschillen, eerste keus betonblokken komen exact overeen met de specificaties die vermeld zijn. Bijvoorbeeld kleur, druksterkte, afmetingen en structuur. Dit is tevens het verschil met de tweede keus betonblokken. Hier is een klein verschil in kleur, structuur, druksterkte of maat mogelijk.  Een tweede keus betonblok is zeker aan te raden omdat het een stuk voordeliger is. Tweede keus blokken worden ook gebruikt voor onder andere verbouwingen, scheidingswanden maar het kan ook gebruikt worden voor zichtwerk. Bij restantpartijen betonblokken kunt u zien welke partijen wij op dit moment kunnen leveren. Klik hier om het aanbod tweede keus en restantpartijen te bekijken.

LET OP: de restantpartijen en tweede keus partijen kunnen wisselen per week, houd daarom de website goed in de gaten om te zien wat er op dit moment uit voorraad leverbaar is.

Grastegels

Grasbetontegels zijn beton producten en zijn razend populair, dit komt omdat de mogelijkheden groot zijn. Ze zorgen voor de ideale verhouding tussen verharding en 'groen' en zijn geschikt voor verkeersbelasting. tuinbestratingen of parkeerplaatsen kunnen dus ideaal gemaakt worden van grastegels. Grastegels zorgen voor een perfecte afwatering in je tuin of voor je parkeerplaats.

Afmetingen grastegels 

grastegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, ons assortiment bevat 2 soorten. De geribbelde ( verkeer remmend) en met een glad oppervlakte. Ook zijn de grastegels verkrijgbaar in in verschillende diktes waardoor je altijd bij ons terecht kunt voor de gewenste producten. Zie hieronder de verschillende formaten.

Grastegel Geribbeld 600x400mm (100mm dik)
Grastegel Glad 600x400mm (120mm dik)
Grastegel Glad 600x400mm (100mm dik)
Grastegel Geribbeld 600x400mm (120mm dik)

Bekistingsblokken

Beskistingsblokken zijn geschikt voor snelle en eenvoudige productie van massieve wanden (beton). Indien nodig kan er ook nog extra wapening worden toegevoegd voor extra belasting . Het gladde, plat zichtbare oppervlak en de omlopende afschuining en groef creëren een harmonieus gewrichtspatroon. Het zijn erg breed inzetbare blokken, de blokken zijn geschikt voor binnenmuren, buitenmuren, tuinmuren, funderingen, zwembaden maar ook prima te gebruiken voor kelderwanden. Het systeem bevat 3 steensoorten, normale stenen, hoekblokken en eindblokken. Inkepingen in de stenen zorgen er voor dat de stenen tijdens het vullen niet kunnen verschuiven. bekistingsblokken zijn ook ideaal voor het maken van verhoogde bedden in de tuin, zie een voorbeeld foto hieronder:

Veel gestelde vragen

 

Toepassingen betonblokken?

Betonblokken kunt u zowel binnen als buiten gebruiken voor muren, dragende constructies, zwembaden, en nog veel meer. Betonblokken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en diktes. Bekijk ons assortiment om alles te bekijken.

Wat zijn holle betonblokken?

Holle betonblokken zijn blokken met holten in de blokken (gaten) dit wordt gedaan om gewicht te besparen in de blokken en de isolatie waarde te verbeteren, helaas is daardoor wel kans dat de druksterke lager is vergeleken met volle betonblokken. Kijk daarom altijd goed bij de uitgebreide specificaties bij de producten wat de druksterkte is. Vaak worden deze blokken later nog volgestort met beton voor extra stevigheid.

Wat zijn volle betonblokken?

Volle betonblokken zijn helemaal dicht en bevatten geen gaten, dit zijn blokken met een erg hoge druksterkte. Dit is omdat de blokken zwaarder en steviger zijn.

Betonblokken afhalen of bestellen?

Bestellingen worden allemaal geleverd tussen 1-5 werkdagen, deze kunnen niet worden afgehaald omdat deze rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd worden, hierdoor zijn er geen mogelijkheden voor afhalen. Toch kunnen bepaalde producten wel afgehaald worden in Ulft (kijk hiervoor op de pagina restantpartijen). Hier staan producten die afgehaald kunnen worden. Heeft u advies nodig of wilt u betonblokken bekijken? Neem dan contact op en kom gerust langs.

Hoelang is de levertijd van betonblokken?

De levertijd bedraagt 1-5 werkdagen voor de betonblokken, deze zullen met een 18meter lange vrachtwagen geleverd worden, plaats de producten in de winkelwagen en bekijk wat de transportkosten zijn voor jouw bestelling. de chauffeur zal de producten waar kan dit zo dicht mogelijk bij de klus neerzetten zodat de je de betonblokken niet ver hoeft te verplaatsen.

Waarvoor gebruik ik bekistingsblokken?

Muren in tuinen of vijvers kunnen ideaal gemaakt worden van bekistingsblokken, ook voor scheidingswanden kunnen bekistingblokken. omdat de verwerkingssnelheid hoog is en de blokken lichter zijn dan een normaal betonblok.

Welke grastegel moet ik nemen?

Grastegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, Wij hebben op dit moment 2 verschillende soorten in ons assortiment. Een geribbelde grastegel (verkeer remmend), en een grastegel met een glad oppervlakte: deze is geschikt voor het maken van bijvoorbeeld een parkeerplaats. Beslis altijd eerst welke soort je nodig hebt en daarna het formaat en de dikte.

 

Betonblokken kopen bij voordeligbouwen.com

Ons assortiment bevat de juiste betonblokken voor elke klus, klik hier om ons gehele assortiment te bekijken. Bent u op zoek naar kalkzandsteen, cellenbeton of metselstenen klik dan hier om ons uitgebreide assortiment te bekijken. Heeft u vragen over een product of uw bestelling dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder met uw vragen bij het kopen van betonblokken.

Telefonisch bereikbaar op +31 645523782

bereikbaar via mail: [email protected]